Güzelkız.com

Gençlik İksiri Hyaluronik Asit


Gençlik İksiri Hyaluronik Asit

Gençlik İksiri Hyaluronik Asit

Evet konumuzun adı Gençlik İksiri Hyaluronik Asit. Bu asit ile ilgili pek çok bilgiyi konumuzda bulabileceksiniz. Aslında ne olduğunu, nasıl üretildiğini ve nasıl oldu da güzellik sektörüne atladığını tek tek işleyeceğiz. Kırışıklık bakım, ince çizgi bakımı, kaz ayağı ve hatta mimik çizgilerinin bakımında bile sıklıkla kullanılan bir madde olup detayları aşağıda listelenmiştir.

Hyalüronik Asit Nedir?

Göz sağlığı hayatınızın her anında sizi etkileyen bir unsurdur. Gözlerinizde bir problem var ise bu hayatınızın belirli bir kısmını problemli olarak geçirmenizi sağlar. Hyalüronik asit hem gözlerde hem de eklemlerde bulunan bir sıvıdır. Gözlerinizin görmesi, eklem ağrılarınızın gitmesi için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bir diğer önemli yanı ise kırışıklık gidermede cilt sağlığı açısından en önemlisidir. Ciltte meydana gelen kusurların önüne geçer cildin yaşlanmamasını geciktirir. Son zamanlarda da kozmetik ürünlerinde ve estetik sektöründe de adını duyurmuştur.

Hyalüronik Asidin Faydaları Nelerdir?

  • Cildi olduğundan daha genç görünmesini sağlar.
  • Cildinizde ki akne problemlerinizden kurtulmanıza yardımcı olur.
  • İltihaplı oluşumların önüne geçer.
  • Cildi nemlendirerek cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Hyaluronik Asit Nasıl Üretilir?

Cildinizin tazeliğini ve doğallığını kaybetmemesi açısından tedavi yöntemleri arasında kullanılan ve zamanla kozmetik ürünlerinde de yaygınlaşan bir asittir. Bu asit türü atlarda hastalık yapan bir asittir. Bu asit hücre duvarından ve hücre kapsülünden elde edilerek kullanılmaktadır. Daha sonra bu Hyaluronik asit bakterilerden ayrılarak zamanla iyileştirilip gelişme göstererek çeşitli alanlarda kullanılır. Özellikle eklem ağrıları ve cilt üzerinde ki pürüzleri düzenlemeye yardımcı olur.

Hyaluronik Asidin Yararları Nelerdir?

  • Cildin kırışmasına engel olarak daha genç görünmesine yardımcı olur.
  • Cildi nemlendirerek çeşitli risklerden korur ve cildin nemlendirilmesine olanak sağlar.
  • Cildin göründüğünden daha pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Akne izlerini önleyerek onlardan kurtulmanıza yardımcı olur.
  • Kişinin iyi görmesine de oldukça etkilidir.

Kimyadaki Yeri ve Önemi

Yunanca Cam manasına gelen bu asit bazı besin maddelerinden elde edilebilmektedir. Bu besinlerin neler olacağını aşağıda işleyeceğiz. Yunanca Hyalos kelimesinden gelmektedir. Kimyada Hyaluronan ya da Hyaluronat olarak da anılmaktadır. Kısaltılmış hali ise H.A’dır. Bağlayıcı özellikleri ile ön plana çıkan Polimer’lerden biridir. Hücre dışı maktrikslerde görev almaktadır.

Neden İhtiyaç Duyarız

Bunun pek çok nedeni vardır. Kısaca sıralayacak olursak aşağıdaki nedenleri saymamız yerinde olacaktır;

  • Yaşın ilerlemesi
  • Hastalıklar
  • İlaç kullanımı
  • Kötü yaşam koşulları
  • Stres
  • Çevresel koşullar
  • Yetersiz – dengesiz beslenme

Hangi Besinlerden Elde Edilebilir?

  • Tavuk
  • Et suyu
  • Turuncu Biber
  • Kırmızı Et
  • Maydanoz
  • Portakal
  • Kavun
  • Patates
  • Soya
  • Karnabahar
  • Marul
  • Armut
  • Ananas

Estetik Güzellikteki Yeri

Bu asidi içeren pek çok krem vardır. Genelde ana etken madde olarak tercih edilse de bazı durumlarda yardımcı bileşen olarak görev alır. Ancak bu yöntemlerin dışında çok daha hızlı etki edebilmesi adına enjekte yolu ile ya da lazer uygulamalarla da cilt dokusunun altına gönderilerek direkt emilimi sağlanabilmektedir. Böylece yaşlılık etkileri ile mücadeleye karışan yeterli orandaki Hyaluronik Asit oranının sağlanması yapılabilmektedir.

İlk Defa Neden Kullanıldı

İlk kez göz sağlığının korunması ve devamlılığına hizmet etmek amacı ile uygulanan bu asit gözümüz için çok değerlidir. Öyle ki gözümüzde %80 seviyelerinde yer almaktadır. Aynı zamanda eklem sağlığında da oldukça mühim görevler alır. Romatoid Artrit tedavisinde sıklıkla tercih edilebilmektedir. İnflamasyon seviyelerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Kozmetik Sektöründeki Yeri

Kozmetik sektörüne yaklaşık on yıl önce giren bu asidin önemi ve yararlarının neler olduğu anlaşıldıkça hemen hemen her tür kozmetik cilt bakım ürünlerinde bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Hatta öyle ki bazı makyaj malzemelerin de bile yer bulmuştur. Cildin olduğundan daha parlak – canlı görünmesinde büyük önem taşıyan bu asit cilt esnekliğine olan olumlu katkıları ile antiaging sektörde devasa çözümler sunabilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Kaz Ayağı ve Kırışıklıklarınıza Mola Verdirin başlıklı makalemizde çatlak bakımı için tavsiyeler, çatlak nedir ve evde yapılabilecek maska tarifleri hakkında bilgiler verilmektedir.




Gençlik İksiri Hyaluronik Asit Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Makyaj Trendleri
İlginizi Çekebilir !

Şehirli Kadının Online Yaşam Dergisi
Site içerisinde kullanılan tüm materyal izinsiz ve haber verilmeden kullanılamaz. Site içeriği DMCA tarafından korunmaktadır. Bu sitede yer alan marka logoları ve markalara ait ürün resimleri, tasarım ve görseller marka sahiplerine aittir.